Χαλκιδική,

ένα ονειρεμένο μέρος, σε απόσταση αναπνοής!

Η χερσόνησος της Χαλκιδικής είναι από τους γνωστότερους και πιο φημισμένους προορισμούς διακοπών στην Ελλάδα. Ειδυλλιακές παραλίες, γραφικές τοποθεσίες και τοπία με αντιθέσεις, συνθέτουν ένα μοναδικό μωσαϊκό.
Χώρος διεξαγωγής της Τιτανομαχίας, κοιτίδα σημαντικών πόλεων-κρατών της αρχαιότητας και σταυροδρόμι πολλών πολιτισμών κατά τη διάρκεια των αιώνων, η ιστορία της Χαλκιδικής εκτείνεται για περισσότερα από 3.000 χρόνια, με συνεχή κατοίκηση καθ’ όλη τη διάρκεια. Σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία, παραδοσιακά χωριά και πλούσια φύση, είναι μόνο μερικά από τα σημαντικότερα στοιχεία της χερσονήσου. Τρία είναι τα «πόδια» της Χαλκιδικής, η Κασσάνδρα, η Σιθωνία και ο Άθως.
Η Σίβηρη είναι μια από τις πιο ειδυλλιακές και ήσυχες τοποθεσίες στην Κασσάνδρα. Πλαισιώνεται από ένα καταπράσινο πευκοδάσος και είναι στολισμένη με μια αμμώδη, βραβευμένη με γαλάζια σημαία παραλία, με κρυστάλλινα νερά, με διάφορα σημεία ενδιαφέροντος, όπως ταβέρνες, εστιατόρια, μπαρ και καταστήματα. Η παραλία είναι οργανωμένη, με beach bars που προσφέρουν ξαπλώστρες και ομπρέλες. Για όσους αναζητούν περισσότερη ησυχία και ιδιωτικότητα, υπάρχουν μικροί, γαλήνιοι κολπίσκοι, εκατέρωθεν της μεγάλης ακτογραμμής.Η περιοχή έχει σημαντική συνεισφορά και πολιτιστικά δρώμενα της Χαλκιδικής, καθώς από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο, διοργανώνεται το Φεστιβάλ Κασσάνδρας στο Αμφιθέατρο της Σίβηρης. Η διοργάνωση έχει ιστορία πάνω από είκοσι χρόνια, έχοντας καλωσορίσει πολυάριθμους καλλιτέχνες, Έλληνες και ξένους, ανά τα χρόνια.
Η παραλία της Σίβηρης απέχει περίπου 600 μέτρα από το Ξενοδοχείο και μπορείτε να φτάσετε μέσα σε λίγα λεπτά με τα πόδια, ενώ η εθνική οδός βρίσκεται περίπου 100 μέτρα μακριά. Αυτό παρέχει μεγάλη προσβασιμότητα · μπορείτε να πραγματοποιήσετε γρήγορες εξορμήσεις στην Κασσάνδρα, ενώ η Θεσσαλονίκη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, απέχει λιγότερο από μία ώρα με το αυτοκίνητο. Η κοντινή κωμόπολη της Κασσάνδρειας, με την εβδομαδιαία λαϊκή αγορά και άλλες υπηρεσίες, όπως τράπεζες, φαρμακεία και το τοπικό Κέντρο Υγείας, απέχει 4 χιλιόμετρα. Επιπρόσθετα, εκδρομές με πλοίο στο Άγιο Όρος μπορούν εύκολα να οργανωθούν, καθώς το λιμάνι του Όρμου Παναγιάς απέχει μία ώρα με το αυτοκίνητο, ενώ το λιμάνι της Τρυπητής, βρίσκεται σε απόσταση μίας ώρας και τριάντα πέντε λεπτών.

Σημεία ενδιαφέροντος

Κέντρο Σίβηρης 500m
Παραλία Σίβηρης 600m
Κασσάνδρεια 4km
Άφυτος 12km
Καλλιθέα 9km
Σπήλαιο Πετραλώνων 51km
Ιαματικά Λουτρά Αγίας Παρασκευής 28km

Κέντρο Θεσσαλονίκης 95km
Αεροδρόμιο «Μακεδονία» 80km
Σιδηροδρομικός Σταθμός Θεσσαλονίκης 96km
Παραλία Σάνης 24km
Ουρανούπολη 114km

Μενού